het dagboek van zelie

alles wat ik op wil schrijven

Categorie: school (Pagina 1 van 2)

Hoi, hoi

Het is eeuwen geleden dat ik hier nog iets geschreven heb, al van dat Anna naar het ziekenhuis moest voor haar handje, en ondertussen zit ik al aan het einde van het 2de trimester van het 1ste middelbaar met morgen mijn eerste examen:latijn! 😮

Wij eten nu al 2 weken en 5 dagen vegetarisch, vandaag op het menu: rijst en vleesvrije cordon bleu en ananas.
JIPPIEJEE

Clubje

Ik heb met mijn twee vriendinnen een clubje gemaakt op school en vandaag hebben we de club officieel geopend.

Van E. moesten we alles zweren en ik vond dat zo grappig. Haha!

We hebben twee mapjes. Misschien gaat er nog een derde bijkomen. Er staan daar tekeningen in.

Film

Hallo, het is lang geleden. Ondertussen zit ik al in het vierde, bij meester Luc.

In de klas zijn we bezig met een film. We gaan een film maken met de hele klas, en dat gaat een jaar duren. De meester gaat zelf filmen, met twee andere mensen.

Het hoogtepunt is niet het einde van de film, maar nét voor het einde, als de actie begint. We hebben al een paar scènes gemaakt: het afscheid voor de actie, klaarstaan voor de actie, en na de actie.

We gaan niet vechten in de film. Het zal met een spin zijn.

We gaan bijna (na de herfstvakantie) beginnen filmen. Ik weet nog niet welke rol ik ga spelen, maar in de herfstvakantie gaat de meester heel het scenario schrijven (wij hebben veel geholpen), en na de herfstvakantie weet ik welke rol ik ga spelen.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!

voor papa

hé,hallo lezertjes

’t Is lang geleden! Papa is in Miami. Dit is voor hem!
Op school heb ik taal gedaan en ook gerekend. Moeilijk hoor(phffffffffffff).

En ik heb iets nieuws geleerd, iets anders met een rekker! En nu schrijf ik.

Daaaaaaaaaaaaaaaaag

Rekenen

Rekenen, rekenen, rekenen. Op school is het meestal rekenen en het is altijd herhaling voor de kinderen die het moeilijk hebben. Dat vind ik niet leuk. Herhaling zelfs van het eerste leerjaar.
Daarom is er een kangoeroeklas. Daar leert ge niet rekenen.

Nieuw meisje zegt

Er kwam gisteren een nieuw meisje in de klas, en die vertelde wat ze op haar vroegere school allemaal deed. Ze had daar geen huiswerk, en het was daar niet zo hard werken. Ze deden allemaal knutseloefeningen en verven, en dan leerden ze allemaal over andere dingen: niet zoveel rekenen en lezen.

En dan zei ze dat ze naar onze school gekomen was omdat haar tandarts dat zei, en die zei dat het een heel goeie school was, omdat hij daar zelf ook nog gegaan was.

Maar ze wou ook weg van haar school omdat er daar geen toezicht op de speelplaats was, en dan pestten ze haar en dan was er soms ruzie en dat vond ze niet leuk. En ze vond het ook niet zo leuk omdat er daar niet zoveel rekenen was.

Kangoeroeklas

We hebben vandaag een beetje gefilosofeerd en we hebben ook sudoku gespeeld. We hebben gefilosofeerd over gedachten. En ik weet hoe dat de gedachten van een dier heten: dat heet een instinct.

De kangoeroeklas is voor slimme kindjes die het niet zo leuk vinden om in de klas heel de tijd te wachten, en daarom is er de kangoeroeklas, en daar doen we allemaal andere dingen, zoals bijvoorbeeld schaken en filosoferen, sudoku, op de computers sokoban spelen (dat is gelijk chinees, maar dat is ook chinees), en zo.

Over kunst

Iedereen heeft eerst een portret gemaakt van zichzelf, en dan moesten we raden wie dat wie was. En sommige dingen wisten ze niet, maar heel veel kindjes wisten hoedat mijn portret eruitzag.

Ik heb zo mijn neus gemaakt, gans mijn neus, en die ging zo door naar mijn wenkbrauwen, en iedereen wist dat ik dat was.

Morgen gaan we dat nog eens doen, maar dan gaan we niet meer schilderen maar dan gaan we gewoon de namen zeggen.

Mijn kabouter (en van andere)

Ik heb vandaag een kaboutertje meegekregen, en dat bedoelt dat ik heel flink geweest ben. Een kaboutertje is voor één dag flink te zijn, en morgen gaat juffrouw het eerste flinkerdje uitdelen.

En juffrouw heeft “kabouter” in het Spaans gezegd, maar mijn papa weet niet meer wat het is, en ik ook niet.

Kijk, hier zijn er foto’s van mijn kabouter:

De kabouter van Zelie De kabouter van Zelie De kabouter van Zelie

Ik heb die kabouter verdiend omdat ik op een vraag kon antwoorden en juffrouw zei dat het heel goed was. Ze vroeg “hoeveel maanden zijn er in een jaar?” En ik stak mijn vinger op en ik zei “ik ik ik ik ik !” En ik zei “twaalf maanden”, en ze zei dat “als je op mijn tweede vraag kunt antwoorden, dan mag je een kabouter gaan halen”, en dan vraagde ze zo “de hoeveelste maand zijn we nu, en dan zei ik “de negenste maand”.

En dan mocht ik een kaboutertje gaan halen. Juffrouw heeft er zo een doos van, en ze heeft ook Sneeuwwitje maar die heb ik niet gepakt. Ik houd niet zo van knuffels.

Maar als ik iets krijg voor mijn verjaardag, van prinsessen, dan ben ik er wel blij mee. Als het iets nuttigs is. Of een film. Maar niet beertjes van prinsessen, want dat vind ik niet zo leuk.

school!

ik ga morgen terug naar school, en dat vind ik hééél leuk. en dan ga ik in het tweede leerjaar zitten, en mijn broer die gaat naar het derde kleuterklas. mijn broer van vijf jaar. en mijn broer van twee jaar, die gaat de eerste dag naar school.

maar na de eerste schooldag is het wééral vakantie! ik vind dat niet leuk!

ik bedoel: weekend. dat is maar twee dagen, maar ik vind dat wel niet leuk.

ik heb vandaag van papa ook een pen gekregen.

Pagina 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén